ALT DU TRENGER Å VITE OM VARMEKABLER

Alt om varmekabler. Vel, kanskje ikke alt – men det viktigste oppsummerer vi her!

Vurderer du varmekabler i din nye bolig, eller skal du renovere og kunne tenkt deg å gjøre det kalde gulvet varmt?

Først og fremst: Skal du ha varmekabler, så bør du  bruke en godkjent elektroinstallatør.  Ved å bruke godkjent elektroinstallatører, kan du være trygg på at du har et sikkert, trygt, og godt elektrisk anlegg i ditt hjem.

Hvorfor velge varmekabler?

Det finnes en rekke ulike muligheter for varmekabler i gulvet. Det kan støpes, legges i plater eller det kan benyttes varmefolie. Felles for alle er at i anbefaler ”intelligente” termostater som gjør det mulig å senke temperaturen i varmekablene, om natta eller gjennom dagen når du er bortreist. Dette gir positive utslag på strømregningene.

Varmekabler er lett å regulere
Varmekabler koster mindre enn for eksempel vannbåren varme, og det er lettere å regulere temperaturen med varmekabler. Normalt er levetiden for varmekabler 20–30 år, men ofte varer de lenger.

God energiøkonomi
Med elektrisk gulvvarme kan romtemperaturen senkes 1-2 grader sammenlignet med blant annet panelovner, fordi varmen kommer fra gulvet og stiger oppover i rommet. Dette gir fort 10 prosent lavere strømforbruk og samtidig høy varmekomfort.

De fleste varmekabel-anleggene leveres med termostater, slik at temperaturen kan reguleres etter behov.
Gulvvarmen fordeler varmen jevnt i hele rommet, og fungerer som en stor, vanntett radiator. Samtidig unngår man panelovner eller radiatorer som samler støv, og friheten til å møblere rommene blir større. I tillegg er gulvvarmen vedlikeholdsfri.


Typiske problemer med eldre varmekabler:
Flere og flere huseiere i eldre hus opplever problemer med varmekabler som ble lagt i «eldre» tid. Et typisk problem er justering av varmen. Temperaturen blir ikke som forventet, og det er vanskelig å få den ønskede temperaturen. Det ender som regel med at gulvet enten blir «for varmt», eller «for kaldt».
Det vi først anbefaler da, er å kontakte en av våre elektrikere for å få byttet ut termostat og føler. Om dette ikke fungerer, så bør nok  jobben gjøres på ny, og de gamle varmekablene erstattes med nye.

Kan en fortsatt bruke gamle varmekabler under ny støp?
Kan de eksisterende varmekablene bli liggende, når en skal legge nytt støp for grunnlag av nye fliser? Vi anbefaler å lege nye varmekabler oppå det eksisterende badegulvet. Det gir mer effektiv oppvarming, og du får nye varmekabler som kan justeres med gulvføler.

Varmekabler på soverom:
De fleste foretrekker et kaldere soverom enn de øvrige rom i huset, men allikevel er det en økning på et ønske om varmekabler i soverom. Ønsker du dette, så anbefaler vi toleder varmekabel nedstøpt i gulv. Størrelse på varmekabelen må beregnes ut fra at det er varmekabelen som skal varme opp rommet (ca. 70- 100 W/m2), og legges i hele gulvet. Temperaturen i gulvet reguleres best med elektronisk termostat med gulvføler.

Alt om varmekabler

Kontakt oss for mer informasjon og priser om varmekabler